Hoe gaat hondenmassage in z'n werk?

Ik masseer je hond bij je thuis. Dat is het meest vertrouwd voor je hond en voelt veilig.

Ik masseer vanuit respect voor je hond. Dit betekent dat ik goed luister naar je hond en kijk naar welke signalen hij of zij geeft tijdens het masseren. Geeft je hond een grens aan, dan respecteer ik die grens. Zo voelt de massage veilig voor je hond.

Dat is belangrijk, want voor de meeste honden is een massage even wennen. Er zit een vreemd persoon aan hun lijf. En ze voelen van alles gebeuren in hun lijf wat ze misschien voorheen nog niet gevoeld hebben. Dit kan betekenen dat je hond aangeeft dat hij of zij op bepaalde plekken even liever niet gemasseerd wil worden. Of even wil stoppen. Ook komt het voor dat je hond aangeeft dat hij of zij geen zin heeft in de massage. Dat respecteer ik, zodat de hond ervaart dat ik te vertrouwen ben. En een volgende keer meer toelaat.

Consult

Het consult duurt ongeveer een uur, waarin ik een massage op maat geef, de beweging van je hond analyseer en mijn bevindingen met je doorspreek. Na afloop ontvang je een verslag met mijn bevindingen per email. Tijdens de massage is het prettig voor de hond als het rustig in huis is.

Intake

Het eerste bezoek is wat uitgebreider. Tijdens dit bezoek kan de hond aan mij wennen. Per mail heb je een intakeformulier van mij ontvangen. Ik zal aan de hand van het door jou ingevulde intakeformulier nog wat aanvullende vragen stellen. Indien nodig kan ik, tegen een extra vergoeding,  een uitgebreide observatie en bewegingsanalyse maken van je hond. Als de hond het toelaat, laat ik de hond aan mijn handen wennen. Op deze manier voel ik ook of er probleemgebieden zijn die extra aandacht nodig hebben.

Voor welke hond is massage geschikt?

Massage is geschikt voor gezonde honden, maar ook voor de wat oudere hond en voor honden met een lichamelijke aandoening zoals HD en ED. Bij honden met veel stress of gedragsproblemen helpt massage hun beter te ontspannen, waardoor ze beter nieuw gedrag kunnen aanleren.

In sommige situaties mag een hond niet gemasseerd worden. Denk hierbij aan koorts, als je hond net gevaccineerd is, als je hond ziek is of veel pijn heeft, vaatstoornissen heeft, ontstekingen heeft of een besmettelijke huidaandoening. Neem in zulke gevallen voorafgaand aan de massageafspraak even contact met mij op.

 

Nieuwsgierig naar wat mijn handen voor je hond kunnen betekenen? Bel vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak. Je kunt me bereiken via telefoonnummer 06-28197503 of via de email info@hondenmassagesaskia.nl.

 

Behandelingen uitsluitend op afspraak.