Samen met je pup aan de slag

En dan is het het moment eindelijk daar, je hebt een puppy. En natuurlijk heb je allerlei leuke ideeën om met je hondje te gaan doen. Lekker lange wandelingen maken in het bos of over het strand. Of heerlijk canitrailend dwalen door de bossen en over de hei. Of trek je liever sprintjes en ga je canicrossen? En als je een jachthondje hebt, ga je waarschijnlijk jachttraining volgen en misschien wel mee doen aan wedstrijden. Allemaal gave dingen, en lekker actief.

Het is verstandig om vroeg te beginnen jouw hondje fysiek voor te bereiden op al die leuke plannen van jou, zodat jullie samen lang kunnen genieten van de wandelingen en het sporten. Met een goede voorbereiding verklein je de kans op blessures.

Massage en speelse oefeningen 

Door massage en door leuke, speelse oefeningen leer ik jouw hondje bewust te worden van zijn lichaam. Elk hondje reageert anders op aanraking. Vindt jouw pup het fijn om aangeraakt te worden? Wat zijn ze lekkere plekjes? Wilt hij al aangeraakt worden aan zijn pootjes, of liever niet? Jouw hondje bepaalt het tempo! We gaan ook lekker aan de slag met kleine, leuke oefeningen die je gewoon thuis of tijdens de wandeling kunt doen. Deze oefeningen zijn ook weer afgestemd op jouw hondje om het lichaamsbesef en zijn motoriek te vergroten. Daarnaast leer ik je een aantal lichaamssignalen (stress- en kalmeringssignalen) die jouw hondje geeft, en wat dat betekent. En als kers op de taart, leer ik je hoe de gang van een hond eruit ziet, zodat je beter kunt herkennen wanneer er een blessure optreedt. Je leert je hondje lezen, zoals ze dat noemen.

Pakket op maat

Samen met jou maak ik een pakket helemaal afgestemd op jouw pup. Afhankelijk van de leeftijd van de pup bepalen we samen de frequentie van de massages en de hoeveelheid aan oefeningen. Hele jonge pups van 9 weken hebben al zo veel om aan te wennen, en moeten nog zo veel leren. Die krijgen bijvoorbeeld een massage en een oefening eens per twee weken. Geleidelijk voeren we de frequentie op. Pubers kunnen al veel meer aan. Als ze al gewend zijn aan massage, kunnen ze dit veel langer volhouden. En je zult zien dat de oefeningen voor pubers al een stuk moeilijker zijn. Pas vanaf 9 maanden (of misschien wel later) kunnen we een beetje aan snelheid en kracht werken. Voor meer informatie over mijn pakket voor pubers, klik hier.

Om je op de juiste manier te kunnen begeleiden wil ik graag wat achtergrond informatie over je pup, en over jou en je doelen. Ik stuur je hiervoor een intakeformulier toe, en zal een en ander nog met je doornemen in mijn eerste bezoek.

Bel vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak. Je kunt me bereiken via telefoonnummer 06-28197503 of via de email info@hondenmassagesaskia.nl.

 

Basis pakket  €225,-

-5 massages aan huis 

-5 keer oefeningen op maat

-leren kalmerings-en stresssignalen

-leren ganganalyse

-Inclusief reiskosten in de aangegeven regio's (zie tarieven)

                                  VOORDEEL €25,-

Uitgebreid pakket €465,-

-10 massages aan huis

-10 keer oefeningen op maat

-leren kalmerings-en stresssignalen

-leren ganganalyse

-extra: uitleg hersenwerkjes en snuffelwandelingen of snuffeltuin

-inclusief reiskosten in de aangegeven regio's (zie tarieven)

                                    VOORDEEL €35,-